DutchEnglishFrenchGerman
Kinderen zijn onze toekomst, daar moeten we zuinig op zijn

Kinderen zijn onze toekomst, daar moeten we zuinig op zijn.

Gepost op 6 oktober 2011 | 0 Reacties

Er gaat geen dag voorbij of we worden geschokt door een mediabericht waarin vermeld wordt dat een onschuldig kind weer op één of andere manier het slachtoffer is geworden van een gruwelijk misdrijf.  Is het niet moord, dan is het wel verkrachting, aanranding of langdurig seksueel geweld.

Voor velen blijkt dit soort geweld tegen kinderen een ‘ver van hun bedshow’ te zijn, dan denk ik alleen maar “gelukkig wel” doch daar tegenover denk ik dan direct ‘sluit je ogen niet voor deze misselijkmakende misdrijven, want het kan het kind van uw buren overkomen’.

Maar er bestaat ook nog een andere vorm van geweld tegen kinderen dan alleen het fysieke zoals in eerdere 2 alinea’s vermeld, dat noemt men het geestelijk geweld welke op kinderen wordt toegepast door ouders die in echtscheiding liggen of reeds gescheiden zijn.

Het kind wordt door volwassen gedurende of na een (v)echtscheiding gebruikt als wapen om elkaar om de meest gevoelige plaats te raken, dat is hun ‘liefde’ voor het kind, waarbij zij gemakshalve uit woede en haat dit zelfde kind keihard pijnigen om hen de omgang met de andere ouder te verbieden of tegengaan.

Als basis moet altijd gelden dat een kind tijdens en na een echtscheiding NIMMER het kind van de rekening mag worden omdat een kind (gemaakt in liefde en onschuldig geboren) RECHT op allebei de ouders heeft. Geen enkele ouder heeft het recht om dit recht aan het kind te ontnemen.

De meest schrijnende verhalen passeren soms mijn beeldscherm, een ouder die denkt het zo goed met het kind voor te hebben, geen omgang met de andere ouder toe te staan omdat deze in de ogen van desbetreffende ouder slecht en niet goed voor het kind is.

Dan komen we bij de kern van deze korte blog, wanneer een ouder het kind omgang met de andere ouder ontzegt, dan maakt deze zich schuldig aan artikel 300 lid 4 van het Wetboek van Strafrecht, welke duidelijk schrijft:

“Met mishandeling wordt gelijkgesteld opzettelijke benadeling van de gezondheid.”

Onder ‘gezondheid’ valt in deze ook de geestelijke gezondheid, zeker bij een kind die zo in een voor hem/haar geestelijk uiterst ongezonde situatie wordt gedwongen, door de oplegging van een ‘contactverbod’ met de andere ouder.

Denk goed na alvorens u uw eigen kind geestelijk gaat schaden, de nadelige effecten kunnen voor het kind enorm zijn en nog jaren voortduren.


Laat een reactie achter.

*