DutchEnglishFrenchGerman
Kinderen zijn onze toekomst, daar moeten we zuinig op zijn

Kinderontvoering : Mushin, hoe zit het nu met je dochtertje Leila?

Gepost op 3 mei 2012 | 0 Reacties

In het kapotgeschoten Noord Irak had Mushin de droom om in Nederland een veilige toekomst op te bouwen zoals wij het kennen; huisje, boompje, beestje, vrouw en kinderen.

Niets is zo onprettig als met je rug tegen een muur te staan in een vreemd land (dit ondanks dat je al zeker 8 jaar in Nederland woonachtig bent), hier als uitgeprocedeerde illegale vreemdeling op een klein achterafkamertje woont met de kans om ieder moment van de dag te worden aangehouden om daarna naar je thuisland (Irak) te worden teruggezonden.

Mushin had hier een gezinnetje met 2 kinderen waarbij hij ongeveer 5 jaar geleden ook nog het verlies te verwerken kreeg van een zoontje dat is overleden. Echt niet makkelijk, dat geloof ik direct.

Op een gegeven moment slaan “de stoppen” bij Mushin door, doordat zijn relatie met de moeder van zijn kinderen is verbroken ziet hij zijn kids mondjesmaat, dit middels een regeling opgezet door Jeugdzorg. “Ik mis mijn kinderen” is de gedachte die iedere dag door Mushin zijn hoofd speelt. Zijn kinderen Frankie en Leila, zijn pareltjes!

Tijdens een omgangsweekend stappen Frankie en zijn vader Mushin in de trein om nooit meer terug te keren. Frankie belt nog 1 keer vanuit de trein en zegt spontaan en zeer verheugd: “mama, we zitten in de trein” waarna moeder op de achtergrond hoort dat Mushin tegen Frankie zegt dat hij dat niet mocht vertellen. Frankie en Mushin zijn sedertdien van de aardbodem verdwenen.

Mushin, hoe zit het nu met je dochtertje Leila?

Leila begrijpt er niets meer van, het woord kinderontvoering kent zij gelukkig nog niet maar waarom is haar grote broer niet meer bij haar, haar grote broer met wie zij altijd speelde, haar steun en toeverlaat, haar grote voorbeeld?

Waarom ziet zij haar papa niet meer, haar papa die zij al zo weinig zag, haar papa waar zij zoveel van houd.

Mushin, hoe zit het nu met je dochtertje Leila?

Wij kunnen begrijpen dat Mushin nu niet meer weet wat te doen, illegaal in Nederland, geen normale huisvesting voor hem en zijn zoontje Frankie, het gemis van zijn dochtertje Leila, de IND en politie die waar mogelijk zijn gangen volgen en dan nu ook nog Justitie die hem zoeken voor een gepleegd misdrijf genaamd kinderontvoering.

Onze oproep aan Mushin:

Wanneer jij dit leest, of wanneer vrienden van jou dit lezen en weten waar jij bent, wij willen de bemiddelende hand toesteken, bel ons voor een persoonlijk gesprek waarbij wij elkaar in de ogen kunnen kijken, zodat wij beide een weg zoeken om deze schrikbarende situatie op te lossen zodat jij Frankie, Leila en hun moeder weer bij elkaar kan brengen.

Op dit moment zijn jouw kinderen diep ongelukkig want zij hebben recht op een familieleven met elkaar en hun moeder, waar jij als vader ook deel van uitmaakt.

Wij zeggen toe dat wij jou zullen bijstaan in de volledige afronding van dit uiterst schrijnende traject welke jij mogelijk als wanhoopsdaad hebt ondernomen.

Bel ons op 06-22061098

AANVULLENDE INFORMATIE:

Vrijdagmiddag 4 mei 2012, omstreeks 14:00 uur, kregen wij de informatie dat de vader zich met Frankje ergens in Zwitserland zou bevinden. Spannende uren van onderzoek en wachten was het directe gevolg.

Afgelopen nacht (4/5 mei 2012) werden wij rond 01:00 uur telefonisch geïnformeerd dat de vader in een asielzoekerscentrum in Zwitserland is aangehouden en ingesloten.

Frank is TIJDELIJK bij Jeugdzorg Zwitserland ondergebracht (zoals dit altijd gaat) en wacht op de komst van zijn moeder om naar Nederland terug te reizen.

Naar vernomen heeft Frank toch fijne dagen met zijn vader gehad, leuk met andere kinderen kunnen spelen in Zwitserland, zodat hij deze schrijnende periode hopelijk  als “vakantie” heeft mogen ervaren.

 

 


Laat een reactie achter.

*