DutchEnglishFrenchGerman
Kinderen zijn onze toekomst, daar moeten we zuinig op zijn

Ontvoering naar Mexico

Gepost op 18 oktober 2011 | 0 Reacties

Bart Vos (38), vader van Ana Christina Vos (10) vraagt aandacht voor de ontvoering van zijn dochter naar Mexico door haar moeder Ana Silvia Garcia de Alba Carrillo, zijn ex-partner.

Een vreselijke situatie voor Ana Christina mede omdat ze na de ontvoering geen contact meer heeft gehad met hem dan wel haar familieleden, vriendjes en vriendinnetjes. Iedereen is er kapot van.

Ana Christina (foto) woonde samen met haar moeder in Maarssen. Zij zat op de Basisschool Het Kompas in Maarssen. Niets wees erop dat Bart en zijn ex-partner een ongelukkig leven had hier in Nederland, ondanks hun moeizame huwelijk, de moeizame scheiding en het voor haar zelf moeten beginnen. Maar ze had een goede baan gevonden. (Ze was Marketingmanager bij Johnson Diversey in Maarssen)

In de zomer van 2009 waren Ana Christina en haar moeder ook al voor een paar weken naar Mexico geweest en kwamen zonder een probleem terug.

Ook met Ana Christina ging het ontzettend goed. Ze deed het heel erg goed op school. Ze had veel vriendjes en vriendinnetjes; ze was erg geliefd in de klas en het contact die wij samen hadden was echt super!

Zo zijn zij in de zomer van 2009 nog samen 2 weekjes naar Egypte op vakantie geweest en hebben daar een supertijd gehad samen. Het samen snorkelen, trips door de woestijn, sterren kijken, samen uren in de bus op weg naar Cairo, het bezoeken van de piramides van Cheops  en gewoon lekker dobberen in het zwembad, het kletsen en lachen. Bart ben is blij dat hij dat met haar nog heeft mogen meemaken want die momenten zijn nu zo waardevol voor hem.

In Oktober 2009 gaan zijn dochter, Ana Christina en zijn ex-partner, Ana Silvia Garcia de Alba Carrillo voor een korte vakantie naar Mexico naar haar familie om haar verjaardag te vieren. Zijn ex-partner is namelijk Mexicaanse.

Vanaf dat moment heeft Bart nooit meer iets gehoord van Ana Christina. Het lijkt wel of ze van de aardbodem is verdwenen.

ONDERZOEK:

Ondanks intensieve zoektochten in Mexico door met name de Nederlandse detective Jacques Smits, welke hij hiervoor had ingeschakeld, is er nog steeds geen teken van leven van haar.

Het is Jacques Smits echter wel gelukt om de moeder van Ana Christina (herkenningsfoto) te vinden. Iets dat de autoriteiten in Mexico ook al niet gelukt was.

En dat maakt de situatie nog vreemder, de moeder is wel gevonden maar Ana Christina komt maar niet in beeld.

Het adres van zijn ex is bij Bart bekend. Uiteraard heeft hij dit alles doorgegeven aan alle betrokken instanties in Nederland en Mexico. In het belang van de veiligheid van Ana Christina heeft hij het adres hier niet op enige website vermeld. Deze is uiteraard wel bij hem op te vragen!

Zelfs nu de moeder gevonden is, doen de Mexicaanse autoriteiten helemaal niets. Ondanks het feit dat zij een zwaar vergrijp heeft gepleegd, zelfs voor Mexicaanse begrippen, doen ze helemaal niets.

Hoewel men in Mexico dus weet waar zijn ex-partner zich bevindt en er een internationaal opsporingsbericht door Interpol is uitgevaardigd (wereldwijd), zowel voor Ana Christina als voor haar moeder, onderneemt Mexico geen enkele stap om deze ontvoeringszaak op te lossen. Ondanks de druk die Bart probeert uit te voeren daar via de centrale autoriteiten in Nederland en de Nederlandse Ambassade in Mexico.

CORRUPTIE:

Maar de corruptie in Mexico is blijkbaar heel groot. We zijn er namelijk achtergekomen dat de familie van mijn ex-partner politiek gezien hoog in aanzien staat.

Zo heeft zijn ex een familielid, Carlos Garcia de Alba Zepeda, die een belangrijke positie heeft bij de regering . Hij heeft de functie van algemeen directeur van het Instituut van de Mexicanen in het buitenland (IME), een onderdeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de regering van Mexico. (director ejecutivo del Instituto de los Mexicanos en el Exterior (IME), dependencia de la Secretaría de  Relaciones Exteriores del gobierno de México.).

De detective Jacques Smits is erachter gekomen dat dit familielid ervoor gezorgd heeft dat zijn ex-partner onschendbaar is in Mexico. Veel mensen worden omgekocht en het bleek al snel dat men ervoor gezorgd heeft dat de Interpolsignalering in Mexico van haar naam was gehaald. Dus ook binnen Interpol in Mexico is er corruptie!

Daarnaast heeft Jacques Smits gepoogd samen te werken met de PGJ (Procureur Generaal Justitia) van Mexico-City. Hij heeft daarbij direct samengewerkt met Jorge Domínguez Vértiz, ook wel “El Tiburón” (vertaling: De Haai) genoemd. Deze Jorge (foto) is de hoogste baas binnen deze eenheid. Ondanks dat in het begin er alle schijn van had dat er constructief werd samengewerkt, is de Jacques uiteindelijk toch op een zijspoor terecht gekomen. Hij was afhankelijk van de medewerking en werkwijze van de toegewezen agenten (grote foto onder) op deze zaak en er werd continue vermeld dat zijn leven gevaar liep daar in Mexico. Hij heeft zelfs met een kogelvrijvest en een ter beschikking gesteld vuurwapen (Walther PPK)  moeten rondlopen omdat de familie van Bart zijn ex, mensen hadden omgekocht (volgens de PGJ) die achter deze Jacques Smits aanzaten om hem om te brengen. Jacques Smits heeft echt alles gedaan wat er in zijn macht lag en heeft met gevaar voor eigen leven Ana Christina gezocht. Helaas zonder het resultaat dat zij in beeld is gekomen.

En ondanks dat denkt Bart dat Ana Christina klem zit binnen de familie (zie hieronder waarom) verwacht hij niet dat zij uit beeld is. Echter de corruptie is zo hoog dat zij in staat zijn om Ana Christina onzichtbaar voor hem te laten. En het is zijn overtuiging dat ook de PGJ in het complot zit; en met name deze Jorge Dominguez Vertiz. Al sinds wij in contact zijn met hem doet hij heel geheimzinnig. Op het moment dat Jacques Smits weer weg was uit Mexico is het onmogelijk geweest om nog met hem en zijn team in contact te komen.

En als Bart nu de berichtgevingen op internet leest waarin melding wordt gemaakt van grote corruptie juist ook bij deze Jorge Dominguez Vertiz, snapt hij wel in welk wespennest zij zijn terechtgekomen.

Zo hebben zij informatie op het internet gevonden waarin melding wordt gemaakt van een grootschalig onderzoek naar deze Jorge Dominguez waarin hij wordt verdacht van het aannemen van miljoenen aan smeergeld voor het beschermen van een drugskartel. Dit was in de periode dat Jorge Dominguez directeur was van de Gemeentepolitie van Huixquilucan. En nu wil het “toeval” dat de broer van Bart zijn ex ook in deze wijk woont. En de doodsbedreigingen richting Jacques Smits kwamen voornamelijk vanuit deze wijk. Telkens als hij in de buurt kwam bij deze broer werd hij door veel agenten en “gewone mensen” gevolgd en met de dood bedreigd. Waarbij het team van Jorge Dominguez vermoedelijk net alsof deed Jacques Smits te beschermen en te waarschuwen voor het gevaar. Telkens werd hij hierdoor weer weghaalden uit dat gebied. Het vermoeden bestaat dat Ana Christina wel eens daar zou kunnen wonen (zie ook hieronder)

Bovendien hebben we door de zoektocht van Jacques Smits voldoende informatie gekregen om te weten dat er mensen zijn omgekocht.

Bart had een advocaat in Mexico Jorge Cruz Cordero, die hij in Mexico nodig had en die door de Centrale Autoriteiten was aanbevolen als deskundig. Ook hij is corrupt en omgekocht. Jacques Smits (foto)  heeft namelijk met hem gesproken en hem onder druk gezet waarna hij is gezwicht en aangeven inderdaad contact te hebben gehad met Bart zijn ex-familie en dat zij hem onder druk hebben gezet.

Hij wilde er niets meer mee te maken hebben, echter hij heeft nog wel Jacques Smits aan tafel weten te krijgen bij deze Jorge Dominguez Vertiz. Maar gezien het feit dat ook hij dus vermoedelijk zwaar corrupt is plus de vele contacten die hij heeft in de wijk waar de broer van Bart zijn ex woont, is zijn sterke vermoeden dat ook dit een vooropgezet plan is geweest.

Ook de contactgegevens van Jorge Cruz Cordero zijn bij Bart bekend.

FELIPE VILLANUEVA 130-1

COLONIA PERALVILLO,

CODIGO POSTAL 06220,

DELEGACION CUAUHTEMOC,

DISTRITO FEDERAL, MEXICO.
www.haguemexico.com

Email: jorge@haguemexico.com or jorgecruz_3@hotmail.

En dan heeft Bart zijn ex-partner nog een oom, Rubén Carrillo Fabila die directeur is bij een onderdeel van United Nations in Mexico.  Hij is de broer van de oma van Ana Christina en Bart weet dat deze familietak een ontzettend goede band heeft. Ook hij weet dus waar Ana Christina zich moet bevinden.

En tot slot is er nog de broer van Ana Silvia. Hij heet Humberto Garcia de Alba Carrillo. Ook hij is betrokken hierbij en heeft contact met Bart zijn ex-partner. Ook hij moet op de hoogte zijn waar Ana Christina zit. Hij werkt als directeur investments bij de Mexicaanse bank Bancomer (onderdeel van BBVA)Het adres van deze broer is Bart  helaas onbekend. We weten dat hij in een compound (foto) woont in de wijk Huixquilucan.

BART ROEPT DAN OOK IEDEREEN OP DIE IETS WEET OVER HUMBERTO GARCIA DE ALBA CARRILLO ZOALS ZIJN ADRES, TELEFOONNUMMER, EMAILADRES, SPORTCLUB OF WAT DAN OOK, DIT AAN HEM TE MELDEN ZODAT HIJ MET DIE INFORMATIE WEER VERDER KAN GAAN.

Al deze informatie is ook bekend  bij diverse instanties in Mexico, maar zoals al vermeld gebeurt er daar dus helemaal niets. Ondanks het feit dat er zware programma’s lopen bij de Mexicaanse Overheid om de corruptie in het land terug te dringen, blijkt dat er in hun eigen  gelederen nog steeds personen zijn die hoge posities bekleden en veel macht hebben, maar die ook corrupt lijken te zijn.

Daar het Bart niet lukt om op de normale wegen hier doorheen te komen en de politiek in Nederland er ook geen aandacht aan wenst te geven, heeft Bart besloten om dit alles kenbaar te maken bij de media en in de hoop dat er nu meer internationale aandacht komt voor deze vreselijke zaak die opgelost kan worden, maar helaas door corruptie stil staat.

Bart is niet van plan om voor corruptie te zwichten!

Maar hij doet het ook nog met een hele andere reden. En misschien nog wel een belangrijkere reden

Het leven van Ana Christina loopt namelijk gevaar bij deze familie

Haar opa, Humberto Garcia de Alba Cortes, had in de jaren 70/80 een belangrijke positie bij de overheid. Hij had een functie bij Binnenlandse Zaken en was verantwoordelijk voor de bestrijding van drugs.

Toen hij was overleden bleek dat hij, vlak voor zijn dood, zijn nalatenschap op naam van Ana Christina had laten zetten en dat deze op haar 18e verjaardag vrij zou komen. Dit veroorzaakte veel commotie binnen de familie ( Bart en zijn ex waren destijds nog getrouwd ). De familie heeft naar Bart altijd doen voorkomen dat het maar om een paar ton zou gaan, nog ontzaglijk veel geld, maar niets om me teveel zorgen om te hoeven maken.

Echter , na de onderzoeken die Bart heeft gedaan, heeft het er alle schijn van dat het wel eens om veel meer kan gaan en dat de opa tot aan zijn overlijden een bepaalde machtspositie had in Mexico. Blijkbaar is zijn werk destijds ook gepaard gegaan met veel corruptie en heeft hij zich weten op te werken op politiek niveau. Dit zou de familie graag in ere herstellen, maar zij staan voor het probleem dat de nalatenschap is toegekend aan een, op dit moment nog 10- jarig meisje, namelijk Ana Christina.

Dit baart Bart heel veel zorgen, omdat dit kan betekenen dat Ana Christina op dit moment door de familie op een bepaalde manier wordt bekeken, en dat dit wel eens de reden zou kunnen zijn dat zij onvindbaar is.

Bart kan zich ook voorstellen dat als Ana Christina niet meer zou leven het geld ook vrij komt en de familie de mogelijkheid geeft om haar macht voort te kunnen zetten.

En gezien de gehele corruptie binnen deze familie acht Bart het absoluut een mogelijk scenario. En daar maakt hij zich heel veel zorgen over!

Bart vraagt iedereen in Nederland en Mexico die invloed kan uitoefenen en de macht heeft om door deze corruptie heen te breken dan wel in staat is om deze corruptie bekend te maken in de media en daarmee de politieke onder druk te zetten, hem te helpen! Hij vecht nu al meer dan 1,5 jaar om een teken van leven van Ana Christina te vinden, echter zonder enig resultaat. Dit komt uitsluitend door de corruptie in Mexico en dat de Mexicaanse Politiek deze corrupte familie ondersteunt. Het wordt nu dan ook tijd voor een internationale politieke rel en daar roept hij iedereen op om hem te helpen!

BELONING VOOR DE GOUDEN TIP: $ 10.000,-

DIEGENE DIE BART DE GOUDEN TIP KAN LEVEREN ZODAT ANA CHRISTINA WEER GEVONDEN WORDT, KRIJGT EEN BELONING VAN $10,000. Uit te betalen in Dollars, Euro’s of Pesos.

Ana Christina moet weer gevonden worden en zij moet weer de mogelijkheid krijgen om met Bart en haar hele familie en vriendinnen contact te krijgen en  weer terug te komen naar Nederland!

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Tekst: Bart Vos

Tekstaanpassingen: Jacques Smits

Foto AnaChristina Vos: Bart Vos

Foto’s Mexico: Jacques Smits

Hieronder een tv uitzending over deze zaak door Hart van Nederland.

Ontvoering van Nederland naar corrupt Mexico

 


Laat een reactie achter.

*