DutchEnglishFrenchGerman
Kinderen zijn onze toekomst, daar moeten we zuinig op zijn

Samenwerking

Gepost op 30 januari 2012 | 0 Reacties

Ik ga er nog steeds vanuit dat de intenties van de Stichting Moeders tegen Kindermisbruik  echt wel goed zijn, maar dat teveel hooi op de vork nemen voor meer kwantiteit dan kwaliteit zorgt waarbij een gewone vraag (overleg) over een overgedragen zaak te confronterend is geworden voor de kwaliteitszorg van deze stichting.

De 1e kennismaking met Jeanine van de Stichting MTK was enige maanden geleden in Heemskerk, waar o.a. wij beiden een heel rare smaak in onze mond kregen over Richard SAMSON uit Den Haag, die zich onder de aanwezigheid van zo een 10 getuigen uitgaf als TOP-functionaris van de AIVD met de bijnaam: “de Rolodexman“.

Ook een bekend onderzoeksjournaliste was vol verbazing over de “persoonlijkheid” van deze Samson, zijn uitstraling en de functie die hij volgens eigen zeggen zou bekleden.

Tussen deze journaliste en mij werd een 2-ledige afspraak gemaakt, zij zou een bepaald boek op waarheid gaan ontleden en ik zou mij volledig inzetten om de waarheid achter deze Samson aan het daglicht te brengen, want wij beide geloofde geen letter van alles wat hij te vertellen had.

In een later stadium kwam er contact met Jeanine van de Stichting MTK. Ook zij had een wansmaak over Samson en zijn verhalen over het kennis hebben betreffende een pedofielennetwerk op hoog niveau in Nederland. Jeanine vertelde dat zij “vriendjes” had die hoog in de recherchewereld zitten en dat zij deze zou vragen om die Samson helemaal strafrechtelijk na te pluizen.

In de weken daarna volgde diverse gesprekken met Jeanine, waarbij zij aankondigde dat haar recherchemannetje vroeg om echt met dit onderzoek door te gaan, want het was schrikbarend wat hij nu al allemaal had kunnen traceren.

Meerdere malen heb ik Jeanine per telefoon gevraagd wanneer zij met die rapportage kwam, telkenmale kreeg ik het antwoord “volgende week”.

Tot op de dag van vandaag is dit “rapport” NOOIT op tafel gekomen, dit terwijl deze onderzoeksjournaliste en ik wel het nodige aan waarheid naar buiten hebben gebracht, onder andere te lezen op onderstaande linken:

CocoDoc (gewoon op klikken)

HP/DeTijd (gewoon op klikken)

Door de “intensieve” samenwerking met Jeanine van de Stichting MTK (later bleek deze samenwerking alleen vanuit mijn kant te komen, want het enige wat Jeanine had dat waren grote praatjes bestaande uit luchtbellen) kwam het idee om middels onze websites een partnerverband aan te gaan, zo heeft dus ook plaatsgevonden.

Een partnerverband is uitstekend want “samen sta je sterk” en gezien onze kernpunten v.w.b. de bescherming rechten van het kind waren er duidelijke raakpunten.

Zo komen we terecht in het laatste kwartaal van 2011. Ik ontvang een telefoontje op het nummer van SKO van ene Kovacs. Ik hoor haar schrijnende verhaal over kindermisbruik aan, waarbij de rillingen over mijn rug lopen.

Van mijzelf wetende dat ik dit soort “zaken” gevoelsmatig niet aan kan, neem ik om 2 redenen contact op met Jeanine om deze zaak van mij over te nemen (partnerverband), de 1e reden is dat Jeanine v.w.b. kindermisbruik (zoals zij zegt) de juiste ervaring en bronnen heeft om moeder en slachtoffer(s) bij te staan, te adviseren en te begeleiden, terwijl mijn 2e reden mijn zelfbescherming is, want als ik de verdachte/dader ooit persoonlijk tegen zou komen, dan zou ik hem slopen.

Jeanine c.q. Stichting MTK neemt deze zaak van mij over en zou direct met deze moeder contact opnemen.

Een week later wordt ik door Kovacs gebeld, er was nog steeds geen contact met Jeanine geweest, waarop ik op mijn beurt Jeanine weer belde, die verklaarde dat door drukte er geen kans was geweest om te bellen.

Zo ging het weken door, Kovacs bleef mij maar bellen, af en toe had zijn contact met Jeanine, maar over het algemeen was de Stichting MTK onbereikbaar.

Jeanine gaf te kennen dat zij eind december 2011 voor vakantie naar Amerika zou gaan, en alle zaken daarvoor op een “laag pitje” gezet had. Mijn klomp brak!

Neem geen zaken aan als je van te voren weet dat je deze niet voor 100% kan behandelen!

Regelmatig trok ik (telefonisch en per mail) voor feedback aan de bel bij Jeanine daar het een door mij aangeboden zaak was, maar haar antwoorden bleven maar duister, terwijl Kovacs mij regelmatig belde met het beklag dat Jeanine niet te bereiken was.

Op 17 januari 2012 tussen 15:00/ 18:30 uur benaderde ik Jeanine per DM op Twitter met de vraag (citaat): “Hoe gaat het met Kovacs?”

Met onderstaande “discussie” als gevolg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U zult uit bovenstaande “chat” begrijpen dat dit “partnerverband” op basis van samenwerking terstond verbroken is, want mensen (lees kinderen) aan het lijntje houden bij de bescherming van hun rechten, komt in mijn woordenboek dan ook nergens voor.

Een niet meer dan fatsoenlijke vraag hoe het met de door mij aangedragen zaak loopt, krijgt opeens een afschuwelijke wending, waarbij Jeanine botweg om de feiten heen gaat draaien om haar straatje schoon te vegen.

Op Twitter blijft zij maar schreeuwen dat iedere beschermt of gered kind er eentje is, een nobel streven, maar voor de rest ……………… lees de discussielijn nog maar eens goed door!

==============================================

Vandaag vrijdag 3 februari 2012 ben ik wederom gebeld door mw. Kovacs, deze vroeg mij of ik nogmaals Jeanine van Stichting MTK wilde bellen omdat Jeanine haar maar niet terugbelt, dit ondanks meerdere verzoeken.

Haar uitgelegd dat er een breuk tussen de Stichting MTK en ons is ontstaan vanwege het feit dat als 1e genoemde stichting hun gemaakte afspraken aantoonbaar niet nakomen ( in deze door Jeanine) waardoor het reeds beschadigde kind van Kovacs niet op de stichtingintenties van Stichting Moeders Tegen Kindermisbruik kan terugvallen, dit ondanks een eerder met mij gemaakte afspraak over Kovacs haar hulproep/zaak.

Ondanks dat heb ik toch per Twitter en mail contact gelegd met Jeanine. Zoals ik al kon verwachten tracht Jeanine zich nu in alle bochten te wringen om zich onder haar falen uit te praten, waarbij zei glashard vergeet dat dit wel over de rug van een zeer jong kind gaat.

Hieronder enkele citaten uit de ontvangen mail van Jeanine, deze spreken voor zich met de in het hoofdstuk getoonde DM discussie op Twitter in het achterhoofd.

Jeanine, bedankt voor de bevestiging van mijn gelijk in deze!

Cursief is mijn reactie.

Citaat 1: “Ben blij dat jij deze zaak oppakt , ik heb er geen tijd voor!”

(Had dit DIRECT gezegd en niet eerst deze zaak aannemen/overnemen, maar dank voor deze bevestiging, iets met een snelle leugen)

Citaat 2: “Ik heb intens te doen met elk kind / volwassen die gebruikt of misbruikt is , en ken de gevolgen maar al te goed.”

(Ja ja, praatjes vullen bij jou ook nog steeds geen gaatjes. Grote mond maar iets ondernemen t.g.v. de bescherming van een beschadigd kind doe je niet)

Citaat 3: “Iedereen mag en kan boos zijn over van alles en nog wat , maar er zijn wel regeltjes waar je niet omheen kan ! Dan zou ik van mezelf een rotschoft maken ! En dat krijgt niemand voor elkaar!”

(Je bent pas een rotschoft als je zegt als Stichting Moeders Tegen Kindermisbruik een zaak over te nemen om daarna hier niets aan te doen, de slachtoffers van alles te beloven en toe te zeggen maar niet nakomen)

Citaat 4: “Er is maar 1 ding wat ik nu echt moet doen , en dat had ik al heel lang geleden moeten doen . Maar dat is jouw pakkie niet aan.

(Toch niet iets met Praxis, trappetje/krukje en een touw?)

Jeanine van Stichting Moeders Tegen Kindermisbruik heeft zich nu ENORM in de kaart laten kijken, mijn gevoel en gedachte met desbetreffend mailbericht duidelijk mogen erkennen, waarbij zij niet om een list, leugen of bedrog verlegen zit om zichzelf schoon te spreken (althans, dat probeert zij).

Bij deze spreek ik de wens uit dat de ogen van de andere Stichtingsbestuursleden zijn geopend en passende maatregelen tegen Jeanine zullen nemen, want zij beschadigd de naam van jullie stichting op een vreselijke manier.

 


Laat een reactie achter.

*