DutchEnglishFrenchGerman
Kinderen zijn onze toekomst, daar moeten we zuinig op zijn

Verdachte dood baby Arjun onderzocht en opgelost

Gepost op 5 september 2011 | 0 Reacties

 

 

Uitzending van het VARA programma “Zembla”.

Jacques Smits is particulier rechercheur. Zijn specialisme: vermiste en ontvoerde kinderen, maar ook voor een onopgeloste moordzaak draait hij zijn hand niet om. Zijn uiterlijk en voorkomen heeft onmiskenbaar iets van de bad detective uit de gelijknamige Hollywood-film: lange leren jas, drie GSM-telefoons en een rokertje binnen handbereik. Voormalig rijkspolitieman Smits is nauwelijks bekend, maar wel berucht.

Zo ontvoerde hij kinderen in Marokko en Egypte, in opdracht van hun moeders, nadat die kinderen op hun beurt weer door hun vaders waren ontvoerd en meegenomen naar het land van herkomst. De methodes van Smits zijn hondsbrutaal en onorthodox, alleen het resultaat telt.

We volgen Jacques Smits voor Zembla tijdens een nieuwe geruchtmakende zaak. Een ongeval met een baby in Friesland, waarbij het kind in bad is verdronken. De ouders zijn inmiddels gescheiden en Smits is door de vader gevraagd een onderzoek in te stellen.

Het politieonderzoek heeft geen spoor van bewijs tegen de moeder opgeleverd, maar de vader is ervan overtuigd dat er toch een misdrijf in het spel is. Hij wil dat de zaak heropend wordt en Smits moet de bewijzen daarvoor leveren. Een objectieve blik op het complete politiedossier, dat Smits in zijn bezit heeft, roept inderdaad de nodige vragen op.

Zo heeft de politie verzuimd een belangrijke getuige te horen waarmee de moeder op de ochtend van het ongeval langdurig telefoneerde. Er werd geen technisch onderzoek aan het bad verricht en geen sectie op het lichaam. Smits beseft al snel dat er in deze zaak nog genoeg uit te zoeken valt. “Er zitten tientallen gaten in dat dossier, het is summier uitgezocht door de politie”, zegt Smits

 

De privé detective < Hier klikken voor de uitzending

 


Laat een reactie achter.

*